Κυνηγοί Αναμνήσεων 10ου Λύκειου Αρρένων Αθηνών 1979-1980, Γ5


Καλωσήλθατε στη σελίδα εντοπισμού συμμαθητών του τμήματος Γ5 της σχολικής χρονιάς 1979-80, του 10 Λύκειου Αθηνών, που τότε ήταν μόνο “Αρρένων” (η προτελευταία χρονιά που ίσχυε ακόμα ο διαχωρισμός των φύλων).

Σκοπός της παρούσας σελίδας είναι να βοηθήσει όσους ανήκουν στην τάξη εκείνη — και δεδομένου ότι επιθυμούν να συμμεριστούν κάποιες, οσοδήποτε λίγες, προσωπικές πληροφορίες για τη μετά το Λύκειο ζωή τους — να εντοπίσουν τους πρώην συμμαθητές τους. Όχι υποχρεωτικά με σκοπό ένα “πάρτι επανένωσης” σε κάποιο φυσικό χώρο, αλλά τουλάχιστον για μια “διαδικτυακή επανένωση”, ψηφιακή και εικονική, όπως τείνουν να γίνουν όλα πλέον στη ζωή μας.

Αν λοιπόν ήρθατε στην παρούσα σελίδα “συστημένοι” από κάποιον παλιό συμμαθητή, τότε ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Αν όμως βρεθήκατε εδώ κατά τύχη (ίσως ψάχνοντας το όνομα κάποιου συμμαθητή μας, ή και το δικό σας ακόμα), τότε πρέπει να εξηγήσουμε μερικά πράγματα:

Για να αυξήσουμε το κίνητρό σας για τον εμπλουτισμό της σελίδας, χρήζεστε αυτομάτως “Κυνηγός Αναμνήσεων” (του 10ου... κλπ). Ως Κυνηγός Αναμνήσεων, μαζεύετε τόσους περισσότερους πόντους (δείτε τους στην αριστερή στήλη του πίνακα), όσο περισσότερη δουλειά κάνετε για τον εντοπισμό των πρώην συμμαθητών μας. Και η δουλειά που κάνετε μετριέται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων:

  • 10 πόντοι: εντοπίσατε συμμαθητή της ακόλουθης λίστας, ανταλλάξατε ένα ή περισσότερα μηνύματα μαζί του, και τον πείσατε να προσθέσει κάποια στοιχειώδη έστω πληροφορία για τη μετέπειτα ζωή του. (Για το πώς προσθέτουμε πληροφορίες, δείτε αμέσως παρακάτω).

  • 8 πόντοι: εντοπίσατε συμμαθητή (της ακόλουθης... να μη το λέμε κάθε φορά), ανταλλάξατε ένα ή περισσότερα μηνύματα μαζί του (ή μπορεί και να διατηρείτε επαφή όλα αυτά τα χρόνια), αλλά εκείνος σας είπε ότι δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί κανένα στοιχείο του στην παρούσα σελίδα. Η επιθυμία του γίνεται απολύτως σεβαστή, αλλά εσείς παίρνετε τους 8 πόντους σας γιατί ειδοποιήσατε τον συντάκτη της παρούσας σελίδας, οπότε ξέρουμε τουλάχιστον ότι ο συμμαθητής μας είναι... εν ζωή! (Το “εν ζωή” είναι μία από τις στήλες της λίστας, δεξιά από το ονοματεπώνυμο. Το σημαίνει ότι ζει, το ότι δυστυχώς όχι, και το κενό ότι... αγνοούνται τα ίχνη του.)

  • 3 πόντοι: εντοπίσατε συμμαθητή, είστε απολύτως βέβαιοι ότι πρόκειται για εκείνον, αλλά δεν έχετε μπορέσει ακόμα να έρθετε σε επαφή μαζί του. (Όταν το κάνετε, παίρνετε άλλους 5 πόντους οπότε “ανεβαίνετε” στην προηγούμενη περίπτωση.)

  • 2 πόντοι: εντοπίσατε κάποιον (χάρη στο ονοματεπώνυμο και την ηλικία για παράδειγμα) χωρίς να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για τον πρώην συμμαθητή μας, γιατί δεν μπορέσατε να έρθετε σε επαφή μαζί του. (Ειδοποιήσατε όμως τουλάχιστον τον συντάκτη της παρούσας σελίδας.) Όταν βεβαιωθείτε απολύτως ότι πρόκειται για εκείνον, παίρνετε άλλον ένα πόντο και “ανεβαίνετε” στην προηγούμενη περίπτωση.

  • 1 πόντος: ειδοποιήσατε τον συντάκτη της παρούσας σελίδας ότι κάποιος από τους πρώην συμμαθητές μας, δυστυχώς, απεβίωσε. Η πληροφορία αυτή, για ευνόητους λόγους, πρέπει να είναι 100% βέβαιη. Προφανώς κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει να “στείλει στον άλλο κόσμο” πριν της ώρας του κάποιο συνάνθρωπό μας. Παρακαλούμε, αν έχετε τέτοιου είδους πληροφορία, να γνωρίζετε επίσης και τις συνθήκες του θανάτου. Ο συντάκτης δεν θα κάνει δεκτή απλώς μια πληροφορία του είδους, π.χ.: «Αυτός έμαθα ότι πέθανε». Οι συνθήκες του θανάτου ΔΕΝ θα δημοσιεύονται εδώ, αλλά ο συντάκτης πρέπει να τις γνωρίζει ώστε να μπορεί να προσθέσει με βεβαιότητα το κατάλληλο σημείο () στη στήλη “εν ζωή”.

  • 1 πόντος: κάνετε οτιδήποτε άλλο για να εμπλουτιστεί η παρούσα σελίδα, όπως: δίνετε φωτογραφία του “τότε” (για να σας ξαναθυμηθούμε, γιατί δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι θυμόμαστε φυσιογνωμικά όλους)· φωτογραφία του “τώρα” (ώστε να αναθαρρήσουμε με την ιδέα πως δεν είναι μόνο η δική μας φάτσα που έγινε ένα μάτσο χάλια όποτε την κοιτάμε στον καθρέφτη)· πληροφορία για το αν παντρευτήκατε· πόσα παιδιά έχετε· με τι ασχολείστε ή ασχοληθήκατε· και λοιπά, και λοιπά. Κάθε μία τέτοια πληροφορία σάς προσθέτει έναν πόντο. Π.χ. ένας από εμάς βρήκε το “μαθητολόγιο” της τάξης μας και το γνωστοποίησε στο συντάκτη· κι αυτό ένας πόντος είναι. Αντιλαμβάνεστε το πνεύμα: οτιδήποτε προσθέτει κάτι εδώ, “μετράει” +1.

Πώς επικοινωνούμε με το συντάκτη της παρούσας σελίδας, ώστε να βελτιώσουμε τις κυνηγετικές μας επιδόσεις: απλά στέλνουμε μήνυμα στη διεύθυνση: kynigos_haris@foundalis.com. (Τώρα ξέρετε ποιος πρώην συμμαθητής σας είναι ο συντάκτης.) Σημείωση 1: οι περισσότεροι ήμασταν στο τμήμα Γ5· επειδή όμως το “μαθητολόγιο” δεν ήταν ανά τμήμα, αλλά απλή αλφαβητική λίστα, και επειδή κάποιοι βρίσκονταν αλφαβητικά “στο όριο” μεταξύ των Γ5 και Γ4, και μετακινούνταν από το ένα τμήμα στο άλλο ανάλογα με τη χρονιά, θα δείτε και κάποια ονόματα στο “Π” ή στο “Ρ” που θα σας είναι άγνωστα — μπορεί όμως να είναι γνωστά σε άλλους. Σημείωση 2: Για λόγους ανεύρεσης μέσω Google, αναγράφεται το μικρό όνομα όπως το ξέραμε (π.χ. Κώστας), και το “επίσημο” του μαθητολογίου σε παρένθεση (π.χ.: (Κωνσταντίνος))· γιατί μπορεί να γνωρίζετε κάποιον ως “Άκη”, και να αγνοείτε ότι το “επίσημο” όνομά του ήταν, π.χ., “Τρύφων”.

Ακολουθεί η λίστα των πρώην συμμαθητών, το μαθητολόγιο της τάξης μας:

Βαθμοί Επώνυμο Όνομα Εν
ζωή
Φωτογρ.
“τότε”
Φωτογρ.
“τώρα”
Άλλες
πληροφ.
  Πετρόπουλος Λάμπρος        
  Πιέρρος Νίκος (Νικόλαος)        
  Πολίτης Γιάννης (Ιωάννης)        
  Πράπας Γιάννης (Ιωάννης)        
  Προσωπάρης Σπύρος (Σπυρίδων)        
  Ραφτόπουλος Νίκος (Νικόλαος)        
  Ρέτσας Νίκος (Νικόλαος)        
  Ρεφούλιας Βαλεντίνος        
24 Ρηγόπουλος Τριαντάφυλλος
  Σαΐτης Βασίλειος        
  Σαΐτης Ευθύμιος        
  Σαραντίδης (Γιώργος) Γεώργιος        
  Σαρμάς Βαγγέλης (Ευάγγελος)        
  Σβορώνος Σταμάτης (Σταμάτιος)        
  Σεμερτζάκης Εμμανουήλ        
  Σιδέρης Κώστας (Κωνσταντίνος)      
  Σιμούλης Σίμος (Σίμων)        
  Σισμάνης Αριστείδης        
  Σιφναίος Γιώργος (Γεώργιος)        
  Σκαρπέτης Νίκος (Νικόλαος)        
  Σκιαδάς Δημήτρης (Δημήτριος)        
  Σκοτίδας Κώστας (Κωνσταντίνος)        
  Σκούντζος Χρήστος        
  Σουλάκος Πέτρος        
  Σπανός Άκης (Φίλιππος)        
  Σπηλιώτης Θάνος (Αθανάσιος)        
  Σταθακόπουλος Θανάσης (Αθανάσιος)        
  Στάμου Μιχάλης (Μιχαήλ)        
  Συριόπουλος Θόδωρος (Θεόδωρος)      
  Σύριος Δημήτρης (Δημήτριος)        
  Συψής Κώστας (Κωνσταντίνος)        
  Σωτηρίου Θανάσης (Αθανάσιος)        
  Σωτηρίου Δημήτρης (Δημήτριος)        
  Ταραντίλης Πέτρος        
  Τερλάκης Γιώργος (Γεώργιος)        
  Τζαβάρας Γιώργος (Γεώργιος)        
  Τζαβάρας Μάριος-Ερρίκος        
  Τζανέτος Γρηγόρης (Γρηγόριος)        
  Τζώρας Ανδρέας        
  Τόλιας Γιάννης (Ιωάννης)        
  Τριπύλας Μάκης (Ευθύμιος)        
  Τρυφωνόπουλος Δημήτρης (Δημήτριος)        
  Τσακίρης Βασίλης (Βασίλειος)        
  Τσακουμάκης Βασίλης (Βασίλειος)        
  Τσαμαδιάς Θανάσης (Αθανάσιος)        
  Τσάμης Παντελής        
  Τσαφταρίδης Διονύσης (Διονύσιος)        
  Τσεκούρας Κώστας (Κωνσταντίνος)        
3 Τσερεμέγκλης Γιώργος (Γεώργιος)    
  Τσιρογιάννης Γιάννης (Ιωάννης)        
  Τσόγκας Θανάσης (Αθανάσιος)      
  Τσομώκος Κώστας (Κωνσταντίνος)        
  Τσουμάνης Κώστας (Κωνσταντίνος)      
  Τυρογιάννης Κώστας (Κωνσταντίνος)        
  Φλώρος Γιώργος (Γεώργιος)        
10 Φουνταλής Χάρης (Χαράλαμπος)
  Φράγκος Γιώργος (Γεώργιος)        
  Φρεσκάκης Δημήτρης (Δημήτριος)        
  Χαλδαίος Παναγιώτης        
  Χαρτοφυλακίδης Κώστας (Κωνσταντίνος)        
  Χατζηδάκης Μιχάλης (Μιχαήλ)        
  Χρήστου Βασίλης (Βασίλειος)        
  Χριστόπουλος Γιώργος (Γεώργιος)        
  Χριστόπουλος Κωνσταντίνος        

Περισσότερες πληροφορίες (ο αναφερόμενος έχει δώσει τη συγκατάθεσή του):

^ Τριαντάφυλλος Ρηγόπουλος: Ημουν στο Α4, Β4, Γ4 τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο. Σπούδασα στην τότε ΑΒΣΠ (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς), έκανα στρατιωτική θητεία σε ΚΕΕΜ Σπάρτης, Κω και Αγιο Ανδρέα και ασχολήθηκα κυρίως σε Τράπεζα (1990 - 2000). Είμαι παντρεμένος με σύζυγο Γερμανίδα και έχουμε 3 παιδιά. Μετά την — όχι πολύ εθελούσια! — έξοδο από την Τράπεζα, έκανα δύο μεταπτυχιακά (MSc Financial engineering, ΑΣΟΕΕ – MBA, Univ. of Indianapolis). Μετά απασχολήθηκα σαν καθηγητής σε Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών (2004 – 2011) και έκτοτε παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα. Χόμπυ μου είναι η χειμερινή κολύμβηση, οι ξένες γλώσσες (διδάσκω 3 και καταλαβαίνω άλλες 10) και η γενική επιμόρφωση επί παντός επιστητού. Το E-mail μου είναι triant@ath.forthnet.gr.

Ο Τριαντάφυλλος είναι ο αρχικός εμπνευστής της παρούσας ιστοσελίδας, καθώς βρήκε τον Χ. Φουνταλή και επικοινώνησε μαζί του (+10), βρήκε το μαθητολόγιο (+1), έδωσε τις πληροφορίες περί Κ. Σιδέρη (+1) και Κ. Τσουμάνη (+1), επικοινώνησε με τον Γ. Τσερεμέγκλη (+3) και έδωσε τις παραπάνω προσωπικές πληροφορίες (+8 συνολικά). Άθροισμα: 24.

^ Γιώργος Τσερεμέγκλης:

Ο Γιώργος δήλωσε ότι το 2017 συνάντησε τον Θ. Συριόπουλο (+3).

^ Χάρης Φουνταλής: Παντρεύτηκα δύο φορές. Η πρώτη μου γυναίκα είναι Κινέζα, η δεύτερη Κολομβιανή. Από την πρώτη γυναίκα μου έχω δύο κόρες: την Κατερίνα και την Αμαλία. Σπούδασα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στη συνέχεια έκανα M.Sc. σε επιστήμη υπολογιστών (τεχνητή νοημοσύνη) στο University of Alabama at Birmingham των ΗΠΑ, και ακολούθως Ph.D. σε επιστήμη υπολογιστών και νοολογία (ή “γνωσιακή επιστήμη”) στο Indiana University των ΗΠΑ. Εργάστηκα σε εταιρία παραγωγής λογισμικού για κάποιο διάστημα. Εκτός από την Ελλάδα, έζησα στις χώρες ΗΠΑ και Αυστραλία. Προς το παρόν ζω στην Κολομβία. Ασχολούμαι με την επιστημονική έρευνα στους τομείς μου. Είμαι ο συντάκτης της παρούσας σελίδας, ενώ η προσωπική μου ιστοσελίδα είναι εδώ.

Ο Χάρης έφτιαξε την παρούσα σελίδα (+1), συνάντησε το 2017 τον πατέρα του Θ. Τσόγκα και έμαθε οτι ο Θανάσης είναι καλά (+1), εντόπισε διαδικτυακά τον Γ. Τσερεμέγκλη και ειδοποίησε τον εαυτό του περί τούτου (+2), και έδωσε τις παραπάνω προσωπικές πληροφορίες (+6 συνολικά) μαζί με τη συγκατάθεσή του (στον εαυτό του και πάλι) για να δημοσιευτούν. Άθροισμα: 10.


Εμπρός γενναίοι μου Κυνηγοί! Άντε, και... “καλό βόλι”!
- ο Συντάκτης.